Приказка за паяка

Младата жена избърсваше праха от мебелите и при това приятно въртеше ханша си в минипола. Съпругът на когото официално принадлежаха тези приятно закръглени части, седеше във фотьойла и зяпаше нещо на лаптопа. Беше просто един обикновен съпруг, който се разполагаше в обикновено жилище, в обикновен панелен блок. Върна се от работа, настани се във фотьойла и си помисли: Вървете подяволите, оставете ме намира!

Тези двама млади засега нямаха нито пари, нито пък живееха в собствено жилище. Ужасно им се искаше да се забавляват, да имат нови дрехи, нова кола и други съблазни от нашия живот. Както вече споменах, нямаха пари и това ги ядеше от вътре.

По тази причина изглеждаха по възрастни. Особено той. Миниполота на съпругата му се въртеше почти под носа му, друг на негово място отдавна щеше да скочи и ... Но нашият млад съпруг не направи нищо. Зяпаше нещо в интернет и ругаеше. На 33 години! Загубен човек!

"Олеле-е-е!" - изпищя жена му и скочи в лимона. Седеше в голямата саксия и сочеше с парцала към тавана.

"Какво има?" - попита съпругът.
От тавана бавно се спускаше голям паяк. После обаче нещо се разколеба и  пак се закатери обратно.

Съпругът въздъхна, остави лаптопа и отиде да убие паяка. Когато го доближи се сети за лотарийният билет който беше купил днес. Помисли си: Може да ни донесе щастие!

През останалото време от деня двамата наблюдаваха паяка. Беше голям паяк, значи можеше да донесе и голямо щастие. Вечерта съпругът успя да улови една муха и я хвърли в паяжината. Би могло да се каже, че двамата съпрузи се влюбиха в паяка.

Цяла седмица се грижеха за него, като за богатия болен чичо. Дори му говореха на бебешки език и от всичко това паякът не беше на себе си.

Когато излезе тиражът, оказа се че не печелят нищо. Съпругът хвана паяка, който вече беше съвсем опитомен, и го изхвърли през прозореца. Паякът сигурно беше изненадан, може да му е станало студено, има вероятност  да си е счупил и някой крак, но от друга страна , се запозна с непостоянството на човешкия характер. А това не е малко.

Младите съпрузи отидоха да полеят лошия си късмет.

На следващия ден съпругът установи, че е сбъркал като е проверил старият тираж. Билетът на младите съпрузи носеше голяма печалба ...

Харесва ти това, което намираш тук, обичаш да четеш материали в RSS четец!!! Ето линк. към нашия RSS фийд.
Ако искаш да кажеш нещо на всички, присъедини се към нас като изпратиш материала си на e-mail: office@utopia-bg.com
BGtop
Към началото