6 (малки) неща, които ме правят щастлив

Наскоро попаднах на една интересна статия в "Царството на Бу"  където групичка хора се предизвикваха, един-друг, да споделят поне 6 от нещата, които ги карат да се чувстват щастливи.
Това ме подтикна да се замисля за нещо много важно, за този доста необичаен въпрос. Колко често мислим за нещата, които ни правят щастливи?

Всеки път, когато се запозная с някой, не след дълго, си задаваме въпроса "Как си?" или "Какво правиш?", на което отговаряме с някакви клиширани изрази и рядко стигаме до смислени отговори. Наистина не знам причината за тези нещастни отговори.

Както и да е, реших да се включа. Ето и задачата:
Избройте шест неща, които би трябвало да ви направят щастливи. Момичета, моля не започвайте с вашия списък от парцалки, сандалки и диаманти или момчета, не започвайте с телефоните, колите и леките каки.

Този списък не е за да се проверят знанията ви за различни луксозни продукти и други мераци. Докато, умувате над вашия списък, ето няколко неща, които лично мен правят щастлив. Тези неща са, независими от пола или ориентацията.

Мириса на Земята: Наистина е трудно да се намери някой, който не обича миризмата на земята, онази същата миризма която усещаме след проливен пролетен дъжд. Миризмата е съблазнителен начин да се противодейства на тези, които не се ползват от дъжда (макар че е трудно да се намери такъв човек). Има наистина нещо опияняващо и възвишено във този аромат. Някъде четох интересна статия за руския космонавт Михаил Корниенко, който по време на полет на международната космическа станция изпитвал силни халюцинации на мириса на земята. В орбита единственото ухание което усещал било това на пластмасата, метала и на пастата му за зъби. Нещото което най много му липсвало бил свежия аромат на природата, на дърветата, на земята!

Първата Заплата: Това нещо има универсална привлекателност. В действителност, всеки се чувства щастлив да получи заплатата си дори след като е работил в продължение на двадесет години. Но има нещо специално в първата заплата, която някога сте получили, както и тази при започване на нова работа. И аз съм сигурен, че самата мисъл за това ще направи някого щастлив.

Прегръдките на детето ми: Нямам какво да кажа на тези, които все още нямат деца. Но освен тях съм сигурен съм, че всички родители напълно ме разбират. Това определено е най-прекрасното чувство на света!

Слънчевите лъчи: Няма как да не бъдем по-радостни от топлината на слънчевите лъчи след няколко тъмни, мрачни и облачни дни. Дори само един слънчев лъч може да е напълно достатъчен, за да подобри доброто настроение и да ни зареди с положителни емоции.

Летните вечери: Голяма част от хората намират летните жеги за непоносими, но същото не е приложимо за летните вечери. Можете да усетите най-приятният бриз по време на летните вечери. Дори една самотна разходка може да бъде изключително приятна. В действителност има много хора, които обичат лятото, само заради своите вечери.

Зимния нощен сън под две одеяла: За много хора зимата е най-доброто време през годината. Има много неща, които правят сезона толкова приятен. Един от тях е определено зимния сън под две одеяла. . Нищо не изглежда да е по-удобно, отколкото топлината под одеялата.

Аромата на новите книги: Новите книги имат различен чар и част от очарованието им е в миризмата на тези книги. Обичам миризмата на книги, обожавам да чета. Какво по-хубаво от едно книжно пътешествие в търсене на приключения и отговори.

Списъка стана малко по-дълъг и определено е от тези, които могат да бъдат безкрайни. Но целта му е нещо по-различно. Следващия път, когато се чувствате отегчени и отвратени, опитайте се да мислите за тези малки неща, а не да бързате да включите вашия лаптоп или конзола. Така ви гарантирам, че няма да бъдете разочаровани.

Според правилата на играта аз и всеки приел предизвикателството, трябва да постави линк към Главният виновник (Бу) и да хвърли ръкавицата в лицето на следващите 6 жертви.

Даниел Стойнев, който винаги има остроумен отговор на всеки въпрос.

Георги Дамянов ,човека който винаги живее по собствените си правила.

Стефан Кръстев (cefulesteven), един от най-любимите ми блогъри.

Димитър Георгиеведин истински хейтър-психар!

Горяна Панайотовакоято е една от най-позитивните личности които познавам.

Боян Йордановзащото ми е адски интересно да разбера, кои са шесте дребни неща, които правят щастлив "Пернишкия Мърдок "!

Ръкавицата е хвърлена, дерзайте!

Първият, който се осмели да приеме предизвикателството, бе Горяна Панайотова - журналист в информационната медия zapernik.com

Екипът на "Утопия" сърдечно благодари на Гери за позитивизмът и настроението, които лъхат от думите и. Вижте тук нещата които я карат да се усмихва.



Последва отговора на Даниел Стойнев - собственик на информационната медия inter-view.info
Вижте тук неговото участие в играта.


Ето и част от красивите неща в живота, изпратени ни от "Mariane"

1. Мисълта, че ще се събудя здрава и ще работя работата, която обичам .
2. Хората, с които контактувам - искам да бъдат щастливи.
3. Природата на България.
4. Възможността да давам всичко на което съм способна, без да очаквам в замяна нищо. И ако получа дори малко - да бъда благодарна за това.. .
5. Очите на дъщеря ми - обичам когато се смее...
6. Продуктите, произведени на село - нямат аналог никъде в света.


Харесва ти това, което намираш тук, обичаш да четеш материали в RSS четец!!! Ето линк. към нашия RSS фийд.
Ако искаш да кажеш нещо на всички, присъедини се към нас като изпратиш материала си на e-mail: office@utopia-bg.com
BGtop
Към началото